Left Turpināt iepirkties
Jūsu pasūtījums

Jūsu grozā nav nevienas preces

Veikals pasūtījumus nepieņem.
Baltie kāposti

Baltie kāposti

Baltie kāposti: glabāšanas laiks un uzglabāšana

Baltie kāposti ir viens no populārākajiem kāpostu veidiem Latvijā. Tas labprāt nonāk uz galda, īpaši skābētu kāpostu veidā. Papildus augstajam C vitamīna saturam baltie kāposti satur arī daudzas uztura šķiedras, lielu daudzumu E vitamīna un ir bagāti ar antioksidantiem.
Baltie kāposti ir viens no tipiskiem ziemas dārzeņiem, un tos novāc tikai aukstajos mēnešos. Svaigi baltie kāposti galvenokārt ir pieejami no septembra līdz novembrim. Tātad, ja jūs nevēlaties iztikt bez svaigiem un vietējiem baltajiem kāpostiem, jums tie ir jāuzglabā. Šeit varat uzzināt, kas jāņem vērā un cik ilgi baltos kāpostus var uzglabāt.

Cik ilgi glabājas baltie kāposti?

Kopumā glabāšanas laiks mainās atkarībā no balto kāpostu veida. Veselu balto kāpostu parasti var uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām. 
  • Pēc sagriešanas to var uzglabāt ledusskapī līdz pat nedēļai.
  • Vēsā, tumšā pagrabā kāpostus var turēt līdz diviem mēnešiem. 
  • Saldētu kāpostu glabāšanas laiks ir aptuveni 12 mēneši. 

Kad kāposti ir slikti?

Svaigus baltos kāpostus var atpazīt pēc stingrām, kraukšķīgām ārējām lapām ar matētu spīdumu. Turklāt svaigiem baltajiem kāpostiem ir svaiga un spilgta griezuma maliņa. Ja tas tā nav, tās var būt pazīmes, ka dārzeņi ir sabojājušies.