Ķirši
Ķirši: derīguma termiņš un uzglabāšana
Saldie ķirši un skābie ķirši ir vieni no populārākajiem augļu veidiem. Neatkarīgi no tā, vai uzkodas starplaikos vai kā ķiršu kūka - garšīgie sarkanie augļi tiek ēsti ar prieku. Labā lieta: ķirši ir ļoti veselīgi un tajos ir ļoti maz kaloriju!
Cik ilgi ķirši glabājas?
Pēc novākšanas ķirši ilgi neuzglabājas. Tāpēc, pērkot augļus, jāpievērš uzmanība labajai kvalitātei.
Pareizi glabājot ķiršus var uzglabāt šādi:
- Ledusskapī ķiršus var uzglabāt divas līdz trīs dienas.
- Saldētus ķiršus var uzglabāt līdz deviņiem mēnešiem.
- Ķiršus, kas pārstrādāti ievārījumā, var uzglabāt apmēram gadu.
- Arī konservēti ķirši glabājas apmēram gadu.
Kad ķirši ir slikti?
Ķirši nenogatavojas. Tāpēc augļi vienmēr jāpērk, kad tie ir pilnībā nogatavojušies. Svaigiem ķiršiem ir cieši zaļš un gluds kātiņš. Turklāt augļi ir kupli un spīdīgi. Apdegušiem ķiršiem ir sapelējuši plankumi, un tajos ir pūtīšu plankumi.
Izņemot kauliņus, arī jāpārliecinās, vai ķirsis ir svaigs no iekšpuses. Atkal, brūnie plankumi var liecināt par sliktiem ķiršiem.
Vai jūs varat sasaldēt ķiršus?
Ķiršus var sasaldēt bez problēmām. Nav nozīmes, vai tie ir sasaluši ar kauliņu vai bez tā. No otras puses, stublāji ir jānoņem.
Ideālā gadījumā ķiršiem vajadzētu būt ātri sasaldētiem. Augļus liek uz šķīvja vai paplātes saldētavā uz apmēram vienu līdz divām stundām. Pēc tam ķiršus var uzglabāt saldētavas maisiņā saldētavā. Šis process ļauj augļiem saglabāt savu formu atkausēšanas laikā.
Ja ķiršī ir ar kauliņiem, no tiem var izplūst mazāk šķidruma, un ķirsis labāk saglabājas atkausējot.
Kāds ir labākais ķiršu uzglabāšanas veids?
Pareiza uzglabāšana ir nepieciešama, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu augļu glabāšanas laiku. Ledusskapī ķiršus vislabāk uzglabāt bļodā, kas izklāta ar virtuves papīru. Virtuves papīrs tieši uzsūc šķidrumu un tādējādi novērš augļu pūšanu. Bļoda arī jāpārklāj. Tomēr vākam nevajadzētu pilnībā pārklāt trauku, lai varētu izplūst kondensāts.
- Uzglabāšanas temperatūra: no 0 līdz 1 grādiem pēc Celsija
- nav jutīgs pret aukstumu
- nenogatavojas